Veelgestelde vragen

Taxaties

Ja, het opvragen van een offerte is geheel kosteloos en verplicht u tot niets.

Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat is ‘gevalideerd’ door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) of een van de drie andere validatie-instituten. U heeft zo’n gevalideerd taxatierapport nodig bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en meestal ook bij niet-NHG hypotheken. Dit rapport moet kloppen en voldoen aan alle eisen. Daarom is er een apart instituut zoals het NWWI die dit verifieert. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport. Wilt u een taxatierapport laten opstellen voor waardevaststelling of bezwaar tegen een WOZ-beschikking? Dan is een niet-gevalideerd rapport vaak voldoende.

Een gevalideerd taxatierapport is een vereiste voor geldverstrekkers. In de meeste gevallen is de verstrekker een bank. Zowel de koper als geldverstrekker hebben voordeel bij een dergelijk rapport. Het helpt beide partijen om accuraat de waarde van de woning vast te stellen. Dit is belangrijk omdat dit de maximale hoogte van de hypotheek bepaalt, indien je inkomen voor een hogere hypotheek wel toereikend zou zijn. Je kunt immers niet meer lenen dan je woning waard is.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

bron. www.nwwi.nl

Allround Taxaties doet taxaties in de regio van Tilburg. Wij doen taxaties in een straal van 20 kilometer.

Gemeente Tilburg

Tilburg
Udenhout
Berkel-enschot

Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk
Moergestel

Gemeente Goirle

Goirle
Breehees
Nieuwkerk
Roovert

Gemeente Hilvarenbeek

Hilvarenbeek
Grote voort
Groot Loo
Gorp

Gemeente Boxtel

Boxtel

Gemeente Waalwijk

Waalwijk
Sprang
Vrijhoeve
s’Grevenduin-capelle
Waspik

Gemeente Gilzen en Rijen

Gilzen en Rijen

Gemeente Baarle-Nassau

Baarle-Nassau

Gemeente Alphen-Chaam

Alphen
Chaam
Galder

Gemeente Breda

Bavel

Een aantal kosten kunt u eenmalig indienen bij uw belastingaangifte.

Dit zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Denk aan; 

  • De kosten voor het afsluiten van uw hypotheek o.a. bemiddelingskosten voor het krijgen van uw hypotheek of lening
  • Zoals advies- en afsluitkosten notariskosten, maar ook kadastrale rechten voor de hypotheekakte, inclusief btw, taxatiekosten
  • De kosten van de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie.

Maar ook de bouwrente over de periode na het sluiten van de voorlopige koop-/aannemingsovereenkomst.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u ook uw kosten van het nieuwbouwdepot of  verbouwingsdepot indienen.

Aankoopbegeleiding

Veel aankoopmakelaars bieden jou een volledige aankoopbemiddeling aan. Dat betekent dat de makelaar niet alleen de onderhandelingen voert, maar in de meeste gevallen ook een bouwkundige keuring en een taxatie laten uitvoeren. 

Een aankoopmakelaar heeft nog veel meer voordelen:

  • Een aankoopmakelaar heeft ervaring in het aankoopproces en weet precies wanneer hij wat moet doen;
  • Een verkoopmakelaar onderhandelt liever met een aankoopmakelaar. De samenwerking verloopt dan namelijk professioneler;
  • Een goede aankoopmakelaar zorgt ervoor dat jij kosten bespaart bij de aankoop van een woning;
  • Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij de aankoop van de woning. Zo kan hij de onderhandelingen zakelijk en objectief aangaan.

Gedurende de bedenktijd kan de koper de overeenkomst alsnog ongedaan maken. Zo wordt de gelegenheid geboden om bijvoorbeeld deskundigen te raadplegen. 


De bedenktijd duurt (minimaal) drie dagen en begint op de dag die volgt op de dag dat de koper de (door beide partijen) ondertekende akte of een kopie daarvan krijgt overhandigd. De bedenktijd eindigt tegen middernacht van de laatste dag van de bedenktijd. Het is dus niet van belang hoe laat de koper het afschrift van de akte heeft ontvangen

Als de makelaar aangeeft ‘onder bod’ te zijn, betekent dit dat hij een serieuze gegadigde heeft, welke hij heeft toegezegd transacties met anderen niet te zullen bevorderen. Dit betekent echter niet dat bezichtigingen niet meer door kunnen gaan. De makelaar dient dan wel duidelijk aan te geven dat hij ‘onder bod’ is.

Neen. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. Hij kan zelfs besluiten de vraagprijs tijdens de onderhandelingen te verhogen.

Bouwkundige keuringen

Hierbij onderzoekt een onafhankelijke bouwtechnische expert uw (toekomstige) huis. Laat u dit uitvoeren voor het aankopen van een huis dan heet dit vaak ook wel een ‘aankoopkeuring’

Verkoper van een huis is verplicht om gebreken aan het huis te melden. Dit is zelfs een plicht. Als koper moet je echter ook onderzoek doen en zelf bij de aankoop van een woning moet onderzoeken of alles wel klopt. Zo voorkomt u achteraf nog gebreken die u niet zag.

Bij een bouwkundige keuring wordt alleen naar zaken gekeken die met het blote oog waarneembaar zijn. 

Dat verschilt per woning. Echter zal het doorgaans niet langer dan twee uur duren.

Laat ons weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Balk Allroundtaxaties

0651806415

info@allroundtaxaties.nl

Ringbaan Oost 393 5014 GH Tilburg