Taxaties

Wanneer is een taxatie nodig?

Taxatie afsluiten

Afsluiten, verhogen of oversluiten van een hypotheek

Zodra u aanklopt bij een bank om iets omtrent uw hypotheek te regelen zal deze in veel gevallen vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit is vaak het geval op het moment dat u een nieuwe woning wilt kopen. Echter kan het ook ook zo zijn dat u bijvoorbeeld een financiering nodig heeft voor een verbouwing. Hier kunnen wij bij Allround Taxaties u bij helpen. Onze taxatierapporten worden door alle banken geaccepteerd.

vermogen allroundtaxaties

Bepaling van vermogen

Deskundig advies op het moment dat u in een vervelende situatie terecht komt is van essentieel belang. Denk hierbij aan een echtscheiding of overlijden van een van uw naasten. Een notaris vraagt in zo'n gevallen om een taxatie van het onroerend goed.

Woning onderhandelingen

Aankoop van woning

Gaat u de stap maken? Tijd om een woning te kopen? Op zo'n momenten is een taxatie belangrijk. Deze kan uw onderhandelingspositie versterken of helpen bij de koopbeslissing. Kies hierbij daarom altijd voor een taxatierapport zodat u achteraf niet tot vervelende ontdekkingen komt.

allroundtaxaties-verkoop

Verkoop

Op het moment dat u een woning wilt verkopen is een onafhankelijk taxatierapport handig. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de onderhandeling en weet u welke prijs u kunt vragen voor uw huis. Ook zal hier doorgaans altijd naar gevraagd worden door de notaris, belastingdienst of financieel adviseur.

Inhoud taxatie

Bij een taxatie kijken we naar verschillende zaken. Denk hierbij aan het type woning, de grootte, de globale staat en de omgeving waarin de woning zich bevindt. Zo ontvangt u van ons een taxatierapport waar al deze zaken in zijn uitgelicht. Dit kunt u gebruiken als uitgangspunt bij de onderhandelingen voor de aankoop of verkoop van een woning. Voordat een taxatie uitgevoerd wordt maken wij eerst heldere afspraken. We bespreken onze aanpak, de kosten en doorlooptijd.

Wist je dat kosten van je taxatierapport vaak aftrekbaar zijn?

Wanneer een taxatie vereist is voor een (hypotheek)lening dan zijn de kosten taxatierapport aftrekbaar. Dit scheelt al snel 40-50% van de taxatiekosten. Daardoor is het antwoord op de vraag “wat kost een taxatie?” dan meteen een stuk gunstiger.

De precieze voorwaarden voor de aftrekbaarheid van de kosten bij je woning kun je vinden op de website van de belastingdienst.

Laat ons weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Balk Allroundtaxaties

0651806415

info@allroundtaxaties.nl

Ringbaan Oost 393 5014 GH Tilburg